Behandeling cannabisverslaving

Wilt u stoppen met blowen of minder hasj en wiet gebruiken? Volg dan de behandeling cannabisverslaving bij Brijder. Cannabisverslaving behandelen wij op een manier die bij u past. Samen met uw behandelaar maakt u een plan op maat waar u zich prettig bij voelt. Dat maakt de kans op een terugval ook een stuk kleiner.

Onderdelen behandeling cannabisverslaving

De behandeling cannabisverslaving bestaat uit:

  • vergroten van uw motivatie om te stoppen met blowen
  • ohet nderzoeken van situaties waarin u blowt
  • voorbereiden op niet-blowen
  • terugvalpreventie

Hoe ziet een behandeling cannabisverslaving eruit?

Een behandeling cannabisverslaving kent verschillende vormen. Wat u gaat doen besluit u samen met ons. Een aantal voorbeelden van behandeling cannabisverslaving:

Kort en langdurende hulp

Als u zich aanmeldt voor een gesprek bespreken wij met u welke behandeling cannabisverslaving u wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult.

Brijder Jeugd

Cannabisverslaving komt veel voor bij jongeren. Voor jongeren tot 23 jaar is er Brijder Jeugd. Brijder Jeugd geeft jongeren informatie over alcohol, drugs, roken, gokken en gamen. Zij kunnen daarnaast bij Brijder terecht met vragen over gebruik of gedrag en voor advies en behandeling,

Blijvende klachten

Het gebruik van hasj of wiet kan blijvende klachten veroorzaken. Ook omdat cannabis wordt gebruikt in combinatie met andere middelen. Mensen zien bijvoorbeeld bewegende puntjes die aan en uitgaan,  bewegende draadjes en hebben het gevoel als een automaat door het leven te gaan afgevlakt emoties. Deze mensen kunnen terecht bij het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.