Pagina kop - dossiers met online

Behandeling cannabisverslaving

regulier-cannabis.jpg

Wilt u stoppen met blowen of minder hasj en wiet gebruiken? Bent u bang voor een terugval na het stoppen met blowen? Volg dan de behandeling wietverslaving bij Brijder. Cannabisverslaving behandelen wij op een manier die bij u past. Samen met uw behandelaar maakt u een plan op maat waar u zich prettig bij voelt. Dat maakt de kans op een terugval ook een stuk kleiner.

Onderdelen behandeling wietverslaving

Het behandelen van een wietverslaving bestaat uit:

  • vergroten van uw motivatie om te stoppen met blowen
  • het onderzoeken van situaties waarin u blowt
  • voorbereiden op niet-blowen
  • terugvalpreventie

Mogelijkheden behandeling

Een behandeling cannabisverslaving kent verschillende vormen. Wat u gaat doen besluit u samen met ons. Doe de Keuzehulp en lees informatie over de behandelingen waar u meer over wilt weten.

Als u zich aanmeldt voor een gesprek, bespreken wij met u welke behandeling wietverslaving u wilt volgen. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult.

Cannabisverslaving jongeren

Cannabisverslaving komt veel voor bij jongeren. Voor jongeren tot 23 jaar is er Brijder Jeugd. Brijder Jeugd geeft jongeren informatie over alcohol, drugs, roken, gokken en gamen. Zij kunnen daarnaast terecht met vragen over gebruik of gedrag en voor advies en het behandelen van een wietverslaving.

Blijvende klachten

Het gebruik van hasj of wiet kan blijvende klachten veroorzaken. Ook omdat cannabis wordt gebruikt in combinatie met andere middelen. Mensen zien bijvoorbeeld bewegende puntjes die aan- en uitgaan,  bewegende draadjes, hebben het gevoel als een automaat door het leven te gaan en hebben last van afgevlakte emoties. Deze mensen kunnen terecht bij het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs.