Pagina kop - dossiers met online

Behandeling alcoholverslaving

Jonge+vrouw.jpg

Bij Brijder verloopt een behandeling alcoholverslaving op een manier die bij jou past. Jouw behandelaar maakt samen met jou een plan op maat waar jij je prettig bij voelt. Er zijn verschillende vormen voor een behandeling alcoholverslaving: individuele of groepsbehandeling, online hulp en opname in een afkickkliniek alcohol.

Hulp bij verslaving

Een behandeling alcoholverslaving bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het vergroten van jouw motivatie om te stoppen met drinken
  • het onderzoeken van situaties waarin je drinkt
  • voorbereiden op het niet-drinken
  • terugvalpreventie

Er zijn verschillende vormen voor een behandeling alcoholverslaving.

Met onze Keuzehulp maak je aan de hand van stellingen over jouw alcoholgebruik een keuze uit ons behandelaanbod. Bespreek jouw wensen met jouw huisarts of behandelaar.

Meld je aan voor een gesprek. Wij  bespreken met jou welke behandeling je wilt volgen om aan jouw alcoholverslaving te werken.

Je kunt ook advies vragen aan een ervaringsdeskundige via een e-consult.

Alcoholprobleem jongeren

Alcoholgebruik in de puberleeftijd leidt tot een grotere kans op alcoholverslaving. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren die beginnen met drinken op een leeftijd onder de 15 jaar 4 keer zoveel kans hebben om alcoholverslaafd te raken dan jongeren die beginnen met drinken als ze 19 jaar of ouder zijn.

Veertig procent van de jongeren die voor hun 13e begint met drinken raakt op een bepaald moment in hun leven alcoholverslaafd. Hulp bij alcoholisme is dan hard nodig. Voor jongeren van 12 tot 23 jaar die hulp zoeken bij een alcoholprobleem hebben we een speciaal aanbod bij Brijder Jeugd. Zoals een afkickkliniek voor alcohol en andere hulp voor een alcoholprobleem.