Pagina kop - dossiers met online

Behandeling alcoholverslaving

Jonge+vrouw.jpg

Bij Brijder verloopt een behandeling alcoholverslaving op een manier die bij u past. Uw behandelaar maakt samen met u een plan op maat waar u zich prettig bij voelt. Er zijn verschillende vormen voor een behandeling alcoholverslaving: individule of groepsbehandeling, online hulp en opname in een afkickkliniek alcohol.

Hulp bij verslaving

Een behandeling alcoholverslaving bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het vergroten van uw motivatie om te stoppen met drinken
  • het onderzoeken van situaties waarin u drinkt
  • voorbereiden op het niet-drinken
  • terugvalpreventie

Er zijn verschillende vormen voor een behandeling alcoholverslaving.

Met onze Keuzehulp maakt u aan de hand van stellingen over uw alcoholgebruik een keuze uit ons behandelaanbod. Bespreek uw wensen met uw huisarts of behandelaar.

Meld u aan voor een gesprek. Wij  bespreken met u welke behandeling u wilt volgen om aan uw alcoholverslaving te werken.

U kunt ook advies vragen aan een ervaringsdeskundige via een e-consult.

Alcoholprobleem jongeren

Alcoholgebruik in de puberleeftijd leidt tot een grotere kans op alcoholverslaving. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren die beginnen met drinken op een leeftijd onder de 15 jaar 4 keer zoveel kans hebben om alcoholverslaafd te raken dan jongeren die beginnen met drinken als ze 19 jaar of ouder zijn.

Veertig procent van de jongeren die voor hun 13e begint met drinken raakt op een bepaald moment in hun leven alcoholverslaafd. Hulp bij alcoholisme is dan hard nodig. Voor jongeren van 12 tot 23 jaar die hulp zoeken bij een alcoholprobleem hebben we een speciaal aanbod bij Brijder Jeugd. Zoals een afkickkliniek voor alcohol en andere hulp voor een alcoholprobleem.