Afkickklinieken in Nederland | Brijder

Als je eenmaal hebt besloten dat je wilt afkicken van een drank-, game-, medicijn-, gok- of drugsverslaving, wil je natuurlijk weten waar in Nederland je behandeld kunt worden. Voor een ambulante behandeling kun je vaak in de buurt van jouw woonplaats terecht. Soms is het echter nodig dat je tijdelijk wordt opgenomen in een afkickkliniek, ook wel een verslavingskliniek of afkickcentrum genoemd. In een aantal van deze verslavingsklinieken kun je ook behandeld worden voor gedragsverslavingen, zoals een gameverslaving of gokverslaving. Afkicken van je telefoon, of afkicken van social media is bij ons niet mogelijk.

Afkickklinieken Brijder

Brijder heeft drie verslavingsklinieken in Nederland: in Alkmaar, Den Haag en Hoofddorp. Hieronder volgt een korte samenvatting van het aanbod. Voor meer informatie kun je terecht op de betreffende pagina’s. 

  • Afkickkliniek Alkmaar: je kunt bij onze verslavingskliniek in Alkmaar terecht als je wilt afkicken van drugs en/of alcohol, maar ook voor gedragsverslavingen, zoals gamen of gokken. Je bent ook welkom als je naast je verslaving last hebt van andere psychische problemen. Kijk voor meer informatie op de pagina afkickkliniek Alkmaar.  
  • Afkickkliniek Den Haag: deze verslavingskliniek aan de Johan van der Bruggenstraat bestaat eigenlijk uit twee afdelingen: 
    • Kliniek Detox, Diagnostiek, BOPZ: deze kliniek helpt je bij het ontgiften (detoxen) van je lichaam als je afhankelijk bent van drank, drugs of medicijnen. Indien nodig wordt je (gedwongen) opgenomen. Ook voor diagnostiek ben je hier aan het juiste adres.  
    • Verslavingskliniek Den Haag: Verslavingskliniek Den Haag is een behandelkliniek voor mensen die een stabiel leveren willen bereiken, zonder gebruik van alcohol en/of drugs. Er is binnen de kliniek aandacht voor herstel op alle levensgebieden, zoals wonen, werken en financiën.  
  • Afkickkliniek Hoofddorp: als je leven ontregeld is door overmatig gebruik van drank of drugs is het soms raadzaam om af te kicken in een andere omgeving. Onze kliniek in Den Haag biedt verschillende behandelingen aan en je kunt er ook terecht voor detox (ontgiften). Binnen de kliniek is een aparte afdeling voor mensen die willen afkicken van GHB. Kijk voor meer informatie op de pagina Afkickkliniek Den Haag. 

Afkickkliniek jongeren 

In de meeste afkickklinieken van Brijder kun je alleen terecht als je 23 jaar of ouder bent. Jongeren onder de 23 jaar kunnen terecht bij Kliniek Mistral, onderdeel van Brijder Jeugd. 

Aanmelden afkickkliniek Brijder

Wil je opgenomen worden? Neem dan contact op met jouw huisarts. Hij of zij kan je verwijzen naar een Brijder-vestiging in jouw regio.