Cursus en training

Componence Asset List

regulier-logo-brijder-jeugd-nieuw.png
De cursus duurt vijf avonden en is voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Na de cursusavonden wordt nog een terugkombijeenkomst gepland.

Machteloosheid

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

Help mijn kind kan niet zonder

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen.

De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

De ervaring van een vader en moeder

'De cursus is voor ons het startpunt geworden van het terugpakken van de controle. Door deze cursus is de sfeer in huis een stuk verbeterd. De verhalen van andere ouders in dezelfde situatie en de ondersteunende kracht van de begeleiders steunden ons en maakten het effect van een verslaving duidelijk. Hadden we deze cursus maar jaren eerder had gevolgd, niet omdat de verslaving daarmee stopt, maar omdat het veel stress bij ons weg heeft genomen en dat is pure winst!' 

Een aantal van de doelen

  • Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Bekijk ook het lunchwebinar: Help mijn kind kan niet zonder voor meer info.

Inschrijven

Inschrijven kan per locatie. Bekijk beschikbaarheid per locatie hieronder. Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een kennismakingsgesprek met de cursusleiding. De cursus wordt gegeven in navolging van de regels van het RIVM.

Groepsgrootte 12 deelnemers
Datum en locatie Bekijk beschikbaarheid
Duur 4 cursusavonden + 1 follow up
Informatie 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Brijder Jeugd organiseert ook webinars. Heeft u een webinar gemist en wilt u die terugkijken? Kijk dan verder op onze Webinar pagina.

Beschikbare locaties en datums

Haarlem of Beverwijk

In overleg met de deelnemers wordt besloten of de cursus op locatie in Haarlem of Beverwijk zal plaatsvinden
  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Online

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Uithoorn of online

  • Geen datums beschikbaar, neem contact op voor de mogelijkheden

Informatie

Duur
5 avonden van 2 uur
Type
Cursus
Kosten
Gratis