Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

13 mei 2019

Brijder+jeugd+logo.jpg

In de maand juni organiseert Brijder Jeugd twee webinars; de een voor professionals (5 juni) en de ander voor ouders (19 juni). Het onderwerp van de webinar voor professionals is Mijn ouders hebben problemen en wie kijkt er om naar mij? en de webinar voor ouders In gesprek met mijn kind over gamen en sociale media. Beide webinars worden gegeven in samenwerking met andere organisaties. Ze vinden plaats van 20.00 tot 21.00 uur en zijn gratis te volgen op computer, tablet of telefoon.

Webinar voor professionals: 5 juni 20.00 uur

Mijn ouders hebben problemen en wie kijkt er om naar mij?

We nemen professionals mee in hoe zij KOPP/KVO-problematiek kunnen herkennen (KOPP: kinderen van ouders met psychische problemen / KVO: kinderen van verslaafde ouders). Ook gaan we in op hoe professionals beschermende elementen kunnen inzetten. Tevens geven we handvatten over hoe zij het gesprek kunnen aangaan met ouders en welke programma’s er zijn voor KOPP/KVO-kinderen. De webinar geven wij samen met een collega van GGZ Noord-Holland-Noord.

Webinar voor ouders: 19 juni 20.00

In gesprek met mijn kind over gamen en sociale media

Wil je als ouder je kennis over sociale media en gamen vergroten en wil je weten hoe je met jouw kind in gesprek kan gaan over dit onderwerp? Tijdens de webinar vertellen professionals over de leuke en risicovolle kanten van sociale media en gamen. Je komt te weten óf en wanneer er sprake is van een verslaving en hoe je daar als ouder mee om kan gaan. Je krijgt concrete tips mee, ook als je je zorgen maakt. Deze webinar wordt gegeven in samenwerking met een pedagoog van het Centrum voor jeugd en gezin (CJG) Haarlemmermeer.

Wat is een webinar?

Een webinar is een (live) online videouitzending van een lezing of presentatie die beschikbaar is vanuit iedere plek met een internetaansluiting. Bovendien is het mogelijk om tijdens de webinar vragen te stellen aan onze experts via een chat. De vragen worden zo veel mogelijk beantwoord tijdens de webinar. Kijk en doe mee via desktop (pc), laptop of smartphone.

Meedoen/aanmelden

Deelname aan de webinar is gratis en kan door je aan te melden via onderstaande links:

Aanmelden professionals Mijn ouders hebben problemen en wie kijkt er om naar mij?

Aanmelden ouders In gesprek met mijn kind over gamen en sociale media