14 januari 2016

Is gamen schadelijk? Wat zijn de grootste misverstanden over gamen? Wat kun je doen om problematisch gamen te voorkomen? Deze en andere veel gestelde vragen worden in negen korte nieuwe videoclips beantwoord door deskundigen en ex-gamers. De negen nieuwe clips zijn bedoeld voor ouders, familie en vrienden die vragen hebben over het gamegedrag van hun kind of partner.

Gameonderzoeker Tony van Rooij, ex professional gamer Lennart Roest en preventiewerker Bart Alders geven in de nieuwe video’s op een laagdrempelige manier uitleg over onder meer de grootste misverstanden over gamen, welke kinderen extra risico lopen op het ontwikkelen van problematisch gamegedrag en wat je als ouder kunt doen om dit mogelijk te helpen voorkomen. Ook blikken ze vooruit op welke rol games in ons leven spelen over tien jaar.

Gamen Infolijn en YouTube-kanaal Trimbos-instituut
De video’s met de meest gestelde vragen over gamen en problematisch gamegedrag zijn te vinden op www.gameninfo.nl.

Op ons speciale YouTube-kanaal zijn alle Trimbos-video’s over het thema gamen en gameverslaving gebundeld. Ook de eerdere video met tips van gamers zelf over hoe het beste met gamen om te gaan kunt hier vinden. Daarnaast zijn op het YouTube-kanaal de Trimbos-video’s over onder meer roken, stoppen met roken, roken en zwangerschap, xtc, jongeren en middelengebruik en andere relevante thema’s te bekijken.

De video’s zijn door iedereen te gebruiken voor bijvoorbeeld studiedagen, lessen op scholen, tijdens voorlichtingsbijeenkomsten of gewoon om te delen in uw netwerk.

Bron: Trimbos-instituut

Brijder en gameverslaving
Als je je afvraagt of je gameverslaafd bent, hoe je dit kunt herkennen en welke behandelmogelijkheden er zijn, lees dan ons programma over gameverslaving.