30 juni 2015

Bekend is dat het gebruik van XTC onder jongeren die vaak naar festivals en danceparty's gaan, hoog is. Ouders maken zich zorgen over XTC-gebruik, mede doordat er in de media veel aandacht is voor deze drug en gebruik ‘normaler' lijkt. Daarom presenteert het Trimbos-instituut een animatie met daarin de laatste feiten over XTC, zodat ouders in gesprek kunnen gaan met hun kind.

Voorlichtingsvideo

De drie minuten durende animatie geeft op een eenvoudige manier antwoord op veel gestelde vragen. Hoe sterk zijn pillen tegenwoordig? Zijn ze echt zo goedkoop? Kun je voorspellen wie er na het slikken van een pil op de EHBO komt? Belangrijkste tip aan ouders: je hebt invloed op de ideeën van je kind. Informeer je daarom over XTC, zodat je hierover in gesprek kunt gaan met je kind. Zodat zij de risico's kennen en weten dat veilig XTC-gebruik niet bestaat.  Wanneer je als ouder weet waar je het over hebt, worden je adviezen serieuzer genomen.

Het animatiefilmpje is te zien via www.drugsinfo.nl/xtc en wordt via verschillende websites/social media/Facebook bij ouders onder de aandacht gebracht.

Cijfers

Recente cijfers over XTC-gebruik onder jongeren en jongvolwassenen in het algemeen ontbreken echter. Duidelijk is wel dat XTC-gebruik onder scholieren bijvoorbeeld weinig voorkomt.

Meer informatie over XTC

Meer informatie over XTC en ons behandelaanbod kunt u op onze website vinden

Door het innemen van XTC kunt u last hebben van klachten die langer duren. Medische uitleg en behandeling zijn dan noodzakelijk. Brijder heeft hiervoor een landelijk spreekuur partydrugs opgericht.