Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

18 maart 2019

200+x+200+Brijderloop+2019.jpg

Op zondag 7 april 2019 wordt de 21ste editie van de Brijderloop georganiseerd in Alkmaar. Het mooie van deze loop is dat iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau.

Binnen het behandelaanbod van Parnassia Groep is runningtherapie een aanvulling op de reguliere therapie. Runningtherapie is voor iedereen geschikt die last heeft van psychische klachten zoals stress, depressie, burn-out, stemmingswisselingen en angststoornissen. Ook is het een goed middel tegen alledaagse verslavingen. Het gaat niet om presteren, maar over het vinden van balans. Je goed voelen. Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen dus absoluut niet noodzakelijk.

Afstanden

Er is een prestatieloop van 5 en 10 km op verharde wegen. Kinderen kunnen 400, 800 en 1200 meter rennen. Dat doen ze op de atletiekbaan.

Inschrijving

Inschrijven voor de Brijderloop kan vanaf februari en kan op inschrijven.nl. Alle lopers verzamelen zich bij atletiekvereniging Hylas, sportpark Viaanse Molen, Havinghastraat 4 1817 DA Alkmaar

Organisatie

De organisatie van deze Brijderloop is in handen van atletiekvereniging Hylas, Brijder Verslavingszorg, Reakt en ActiefTalent.

Running therapeut Albert Hazenberg vertelt zijn verhaal: 'Een ding is zeker: iedereen gaat ervoor. Met elkaar een prestatie leveren, ieder op zijn/haar eigen niveau, elkaar ontmoeten en een gezellig dagje uit: daar gaat het om.'