Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

18 oktober 2018

200x200+stoppen+met+roken.png

Met een pakket aan maatregelen wordt de komende jaren ingezet op een rookvrije generatie. Dat staat in een pakket aan maatregelen in het concept-akkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) met antirookclubs en gezondheidsorganisaties heeft afgesproken.

Een pakje sigaretten zal over een paar jaar minimaal een tientje kosten. Al vanaf volgend jaar worden de accijnzen substantieel verhoogd. In de zorg, bij de overheid en de horeca mag binnen een paar jaar helemaal niet meer gerookt worden. Ook niet in rookruimtes of in rookhokken op het eigen terrein. Datzelfde geldt voor schoolpleinen, speeltuinen en sportterreinen.

Cijfers

In Nederland rookte vorig jaar iets minder dan een kwart (23,1 procent) van de bevolking van 18 jaar en ouder. In 2014 rookte nog 25,7 procent van de Nederlanders. Bijna 4 procent van hen is een zware roker: zij roken 20 of meer sigaretten per dag.

Rookverslaving

Zoekt u een behandeling stoppen met roken? Als u bij Brijder al in behandeling bent of in behandeling komt voor een ander middelenprobleem of gokken, kunt u een online module Stoppen met roken volgen. Dit kan zowel een zelfhulpmodule zijn, als een module met begeleiding van een behandelaar.