Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

23 januari 2019

200x200+Berend+Hofman+Online+gespot.jpg

Deze week, staat in het televisieprogramma Online gespot het thema goede voornemens centraal. Stoppen met roken, meer sporten en zo ook minder drinken of helemaal stoppen komen aan bod. De vraag is vooral; hoe houd je het deze keer wel vol? Brijder geeft tips.

De insteek is minderen of stoppen met alcohol. Niet zo zeer verslaving, maar bewust zijn van het alcoholgebruik. Wanneer drink je, hoeveel drink je en waarom? Berend Hofman van Brijder geeft tips en adviezen om te minderen dan wel te stoppen met alcohol. En als je het niet lukt, dan kan Brijder je helpen. Wil je weten of je teveel drinkt, doe dan onze alcoholtest. Na beantwoording van tien vragen, krijg je direct de uitslag. Maak het ook bespreekbaar. Praat erover met je eventuele partner of vraag advies aan een ervaringsdeskundige van Brijder via een e-consult.

Bewustwording

Brijder Verslavingszorg zorgt er op deze manier voor dat men zich bewuster wordt van alcoholgebruik. Vaak wordt de link tussen gezondheidsklachten en het drinken van alcohol niet of nauwelijks gelegd. Stralen, je fitter voelen, beter slapen, scherper zijn. Zomaar een paar resultaten binnen handbereik als je geen alcohol drinkt. Daarbij word jij je ook nog eens bewust in het maken van een keuze om wel of niet te drinken, doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.

Via alcohol onder controle werk je aan je vaardigheden om je alcoholgebruik te veranderen. Jij hebt de regie: je bepaalt zelf of je gaat stoppen met drinken of minder alcohol gaat drinken. Het programma is 100% online, dus je hoeft nergens naartoe en kunt inloggen wanneer en waar jij wilt. Met hulp van een vaste behandelaar maak je samen een plan afgestemd op jouw doel (stoppen of minderen) en je persoonlijke situatie.

Uitzending

Dagelijks t/m vrijdag 25 januari tussen 7.30-08.00 uur op RTL5 Online gespot.