25 april 2016

Zeven op de tien jongeren tussen 12 en 25 jaar vinden dat hun alcoholconsumptie niet schadelijk is voor hun gezondheid. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek hield onder 4000 jongeren.
Zelfs onder stevige drinkers (minstens zes glazen per keer) ziet ruim de helft geen problemen. Jongens drinken vaker dan meisjes en zeggen ook vaker dat hun alcoholgebruik schadelijk is.

Minderjarigen mogen in het openbaar geen alcohol drinken. Ongeveer zes op de tien jongeren staan achter die leeftijdsgrens. Jongeren op het platteland vinden vaker dan jongeren uit de stad dat die leeftijdsgrens omlaag moet.

Bron: Skipr.

Brijder Jeugd bezoekt actief jongeren op scholen en buurt- en jeugdcentra om voorlichting te geven over het gebruik van alcohol.

Als het vermoeden bestaat dat een jongere problematisch drugs of alcohol gebruikt of te veel gamet of gokt dan is een ABC-gesprek mogelijk. Met behulp van deze gesprekken wil Brijder Jeugd jongeren, hun ouders/opvoeders, hulpverleners en begeleiders, informeren, begeleiden en indien nodig verwijzen naar hulp. Deze gesprekken zijn gratis.

Gebruik maken van een ABC-gesprek? Neem dan contact op met de afdeling Preventie via 088 - 358 22 60 of stuur ons een mail via preventie@brijder.nl