23 maart 2017

Naar schatting telt Nederland zo’n 500.000 ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. Als een ouder een verslavingsprobleem heeft of een psychisch probleem, dan worden kinderen thuis vaak met stresssituaties geconfronteerd. Daarom bieden Indigo en Brijder Jeugd groepen voor kinderen van ouders met een psychisch probleem en voor kinderen van verslaafde ouders (KOPP/KVO).

Doe- en praatgroep voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Op woensdag 10 mei start in Velsen-Noord een ondersteuningsgroep voor kinderen van 8 tot 12 jaar met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen. De sessies bestaan uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur op woensdagmiddag na school van 15:00 tot 16:30 uur voor de kinderen en één ouderavond.

In deze preventieve groep is er aandacht voor uitleg wat er met hun ouder aan de hand is, leren kinderen omgaan met hun wisselende gevoelens en hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Daarnaast merken ze dat ze niet de enige zijn. In de groep kunnen kinderen hun verhalen kwijt en kennismaken met kinderen met dezelfde ervaringen. Er wordt gepraat en geluisterd en er worden (creatieve) opdrachten uitgevoerd.

Aanmelding

Kent u of heeft u een kind dat baat zou hebben bij de groep, dan horen we dat graag. We vragen altijd toestemming aan de ouders en in een kennismakingsgesprek met het kind en de ouder(s) leggen we graag uit hoe alles in zijn werk gaat. Aanmelden kan via het secretariaat van Indigo: 088 - 357 11 00 of mailen naar secretariaatindigo@indigonoordholland.nl

Waar en wanneer?

KOPP/KVO-groep 8-12 jaar: start woensdag 10 mei a.s. van 15.00 tot 16.30 uur. Locatie: Leeghwaterweg 1b - 1951 NA Velsen-Noord.

Voor meer informatie en aanmelding: Secretariaat Indigo, 088 - 357 11 00, secretariaatindigo@indigonoordholland.nl