Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

17 januari 2017

GHB-verslaving.JPG

De reden dat GHB moeilijk te behandelen is, heeft te maken dat gebruikers vinden dat het middel vrijwel  alleen maar positieve kanten heeft.

Op tien januari jl. verscheen een kwalitatief onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS naar de vraag waarom ghb-verslaving een van de meest problematische verslavingen op dit moment is. Uit dit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ghb-verslaafden die gestopt zijn met het gebruik van ghb weer terugvallen.

Zeer verslavend

GHB kent, behalve dat het zeer verslavend is, geen direct negatieve gevolgen zoals een kater. Gebruikers voelen zich zelfverzekerder, kunnen langer doorgaan met feesten,  hebben minder (faal)angst en zijn gefocust.  Deze voordelen duren meestal een paar maanden, daarna beginnen gebruikers zich minder te voelen, vaak zijn ze dan al verslaafd.

Bij geen gebruik van ghb volgen er hartkloppingen en angstaanvallen. Sommige gebruikers worden psychotisch  en krijgen afschuwelijke nachtmerries. Angst is voor velen reden om weer ghb te gaan gebruiken. Een behandeling helpt wel, maar niet binnen een kwartier. De inname van ghb verhelpt de klachten wel direct. De verleiding om ghb in te nemen is dan groot.

Lees het hele artikel:
Zelfs na zwaar afkickproces roemen ghb-gebruikers effect drug.

Brijder biedt zowel in Den Haag als in Hoofddorp de mogelijkheid om af te kicken van GHB. Lees meer over GHB en onze behandelingen.