Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

02 juli 2021

200+x+200+op+terras.jpg
Vrienden, ouders of andere volwassenen die na 1 juli in een bar, op een festival of op een andere openbare plek alcohol doorgeven aan een minderjarige riskeren een boete van 100 euro. Dat is het gevolg van de nieuwe Alcoholwet die per 1 juli 2021 van kracht wordt. De minderjarige die de alcohol aanpakt riskeerde hiermee al een boete van 100 euro.

Bij elkaar opgeteld gaat het dus om 200 euro boete voor één gebeurtenis. Uit een flitspeiling in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onder ruim duizend respondenten blijkt dat zes op de tien Nederlanders nog helemaal niet weet wat er met de nieuwe wet gaat veranderen.
Met de nieuwe Alcoholwet, die de Drank- en Horecawet vervangt, wil de overheid problematisch alcoholgebruik en alcoholgebruik onder 18-minners verder terugdringen, zoals afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord. Behalve de dubbele boete bij zogeheten wederverstrekking, verbiedt de wet kortingen van meer dan 25% op alcohol (en dus 2 halen 1 betalen) en moeten webshops de leeftijdsgrens van 18 jaar beter controleren. Bekijk hier het hele artikel.
(bron: Rijsoverheid.nl, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)

Brijder preventie

Brijder levert een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van verslavingsproblemen. Bijvoorbeeld door het geven van voorlichting over drugs aan jongeren, ouders en onderwijzers. Bekijk voor meer informatie onze preventiepagina.