Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

06 juni 2019

regulier-direct+hulp.jpg

Brijder Jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen problematisch alcohol drinken, drugs gebruiken, gamen of gokken. Deze cursus 'Help.. mijn kind kan niet zonder!'  vindt plaats in Purmerend tijdens 4 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn op donderdag 13, 20, 27 juni en 4 juli 2019. Daarna zal er nog een terugkombijeenkomst worden gepland.

Ouders van gebruikende kinderen voelen zich vaak niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Zij worden voor hun gevoel door hun kinderen geleefd. Vaak krijgen zij het advies om hun kind los te laten, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk. Op alle mogelijke manieren proberen ze hun kind te laten minderen of stoppen. Dit vergt veel energie, kost slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Een gevoel van machteloosheid is meestal het gevolg.

De cursus is kort, krachtig en praktisch. Ouders krijgen handvatten aangereikt waardoor zij zich minder machteloos voelen en de regie weer in handen krijgen.

De cursus richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek.

Doelen

Een aantal van de doelen:

  • Verbeteren van communicatie binnen het gezin.
  • Grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag.
  • Ouders de regie in het gezin terug laten krijgen.

Verdere informatie

  • Groepsgrootte: 12 deelnemers
  • Cursusdata donderdag 13, 20, 27 juni en 4 juli 2019 van 19.00 uur tot 21.00 uur
  • Locatie: Brijder Purmerend, Waterlandplein 1, 1441 RP Purmerend
  • Aanmelden: 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.