Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

15 februari 2019

200x200+Vincent+Hendriks.jpg
Experimenteren hoort bij het volwassenen worden. De leefwereld van jongeren wordt steeds groter en hun gevoel of drang naar vrijheid neemt toe. De invloed en de controle van ouders neemt af. Tegelijkertijd neemt de invloed van leeftijdsgenoten toe. Tel daar een onvolgroeid brein bij op en alle ingrediënten voor een probleem zijn aanwezig.

Maar wat is nog normaal experimenteergedrag en wanneer verandert het in risicogedrag of zelfs een verslaving? Hoe herken je deze problemen bij jonge mensen en hoe maak je ze bespreekbaar? Wat als jongeren een psychiatrisch probleem hebben, zoals bijvoorbeeld ADHD, autisme of een depressie? Pak je het anders aan wanneer jongeren uit een migrantengezin afkomstig zijn? Hoe ondersteun je ouders in het omgaan met deze problematiek?

Vincent Hendriks gaat op dit congres als spreker in op bijkomende psychiatrische problematiek bij jongeren met een verslavingsprobleem. Wat is bekend uit evidence based-onderzoek en wat werkt in preventie, begeleiding en behandeling? Naast Hendriks geven een keur aan sprekers antwoorden op deze vragen en bieden ook nieuwe inzichten.

Vincent Hendriks is werkzaam als hoofd van het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) bij Brijder Verslavingszorg en bekleedt een bijzondere leerstoel Verslaving en psychiatrische comorbiditeit bij jeugdigen.

Congresinfo

Wanneer: 14 maart 2019
Van – tot: 10.00 – 16.30 uur
Waar: Pullman Cocagne, Eindhoven (loopafstand van station)
Kosten: € 295,00 ex. 21% BTW

Inschrijven? Meer weten?

Aanmelding gaat via een online inschrijfformulier.

Lees hier meer over dit congres

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.