Nieuwsoverzicht

Componence Asset List

02 juni 2017

Verslaafd+en+55-plus.jpg
Het Trimbos-instituut heeft een groot onderzoek gedaan naar de aard en omvang van het alcoholgebruik bij 55-plussers . Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. In de groep 55-70 jarigen komt matig en overmatig alcoholgebruik veel voor in vergelijking met jongere volwassenen.

Over het algemeen gaan 55-plussers met het ouder worden minder drinken, maar het tegenovergestelde gebeurt bij 55-plussers die al overmatig drinken. Zij gaan met het ouder worden juist meer drinken. Een groot deel van de 55-plussers lijkt zich niet bewust van de nadelige gevolgen van alcoholgebruik voor hun gezondheid.

'Niet meer dan 1 glas'

Het merendeel van de 55-plussers lijkt zich ervan niet bewust dat alcohol verslavend is, of niet goed voor de gezondheid. De huidige norm voor alcoholgebruik van de Gezondheidsraad luidt: 'drink geen alcohol, of niet meer dan een glas per dag'. Ruim een derde van de 55-plussers denkt dat deze norm ligt op twee glazen per dag. Brijder biedt speciale behandelingen om te minderen of stoppen bij overmatig alcoholgebruik bij 55-plussers.

Brijder tipt uitgelicht

Brijder tipt

Brijder tipt

Bekijk hier boek-, documentaire- en podcasttips voor en door ervaringsdeskundigen op het gebied van verslaving.