Voorlichting en training

Voorlichting en training

Geïnteresseerd in één van de producten? Of liever iets op maat? Neem contact met ons op. Ook voor vragen en advies.

Componence Asset List

regulier-professional-23.jpg

De Testservice is onderdeel van het Drugs Information Monitoring System: landelijk monitoring systeem van het Trimbos-instituut.

Jongeren die recreatief drugs gebruiken, kunnen hun pillen, poeders en vloeistoffen hier laten testen. Daarmee overziet Brijder Jeugd de drugsmarkt in Noord- en Zuid-Holland. Daarnaast is het mogelijk jongeren te informeren over de effecten en risico’s van verschillende soorten drugs.

Werkwijze

De locaties: Haarlem testservice (iedere vrijdagmiddag), Leiden testservice (iedere donderdagmiddag), in Den Helder, Alkmaar en Zaandam zijn inleverpunten.

In Haarlem en Leiden is een wekelijkse testservice. Hier wordt de door jongeren aangeboden drugs door getrainde preventiewerkers geanalyseerd. Na de analyse krijgt de jongere informatie over de samenstelling en de mogelijke risico’s.

Op de andere locaties is er een inleverpunt: jongeren leveren het monster daar tijdens kantooruren in. Op een centraal punt worden ook deze monsters geanalyseerd. De jongere wordt vervolgens telefonisch geïnformeerd over de samenstelling en risico’s.

Waarschuwen

Preventie verzamelt de gegevens van de binnengekomen uitgaansdrugs. Brijder Jeugd spoort eventuele gevaarlijke monsters op en kan landelijk of lokaal actie ondernemen in samenwerking met het DIMS. Mocht blijken dat regionaal of landelijk drugs in omloop zijn met een zeer groot gezondheidsrisico dan start er een Red Alert-actie.

Met deze waarschuwingscampagne worden alle populaire horecagelegenheden in de regio bezocht en voorzien van waarschuwingsposters en flyers.

Resultaat

Met de testservice worden risico’s van het gebruik van uitgaansdrugs beperkt.
Wanneer gevaarlijke uitgaansdrugs op de markt verschijnen, wordt via het netwerk gewaarschuwd voor de volksgezondheid.

Lees meer over de openingstijden en locaties van de testservice op de site van Drugsinfoteam en Drugs-test.