Voorlichting en training

Voorlichting en training

Geïnteresseerd in één van de producten? Of liever iets op maat? Neem contact met ons op. Ook voor vragen en advies.

Componence Asset List

regulier-professional-24.jpg

In het jongerenwerk komen we veel jongeren tegen die experimenteren met genotmiddelen. Een deel van die experimenterende jongeren gebruikt problematisch. Dit spreekuur is een laagdrempelige vorm om jongeren de kans te geven met een professional te praten over gebruik. Dat kan het eigen gebruik zijn, maar ook het gebruik van iemand anders, een vriend, een ouder of een broer bijvoorbeeld.

Werkwijze

Op vaste tijden is een preventiewerker van Brijder aanwezig in het jongerenwerk. Door dit vaste tijdstip en een vertrouwd gezicht, kan het voor jongeren makkelijker zijn op een professional af te stappen om in vertrouwen over alcohol, drugs of gokken te praten.

Soms zijn deze gesprekken puur informatief van aard: welke middelen zijn er, wat doet een bepaald middel met je, wat kunnen de gevolgen zijn? Een gesprek kan ook adviserend van aard zijn: in welk stadium bevindt het gebruik van een jongere zich? Of hoe zwaar is de problematiek van iemand uit de omgeving van de jongere die gebruikt?

Indien gewenst kan de jongere daarna doorpraten met iemand van Brijder: dat kan iemand in de hulpverlening zijn om over eigen gebruik te praten, maar dat kan ook betrekking hebben op het gebruik van een ouder of broer of zus: hoe ga je daarmee om?

Resultaat

Afhankelijk van de vraag of de inzet van het gesprek.

De jongere weet meer van een bepaalde drug of van alcohol of gokken.
De jongere weet wat een middel of het gedrag te weeg kan brengen (gevolgen).
Indien nodig weet een jongere waar hulp gevonden kan worden of waar een consultatiegesprek aangevraagd kan worden.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.