Voorlichting en training

Voorlichting en training

Geïnteresseerd in één van de producten? Of liever iets op maat? Neem contact met ons op. Ook voor vragen en advies.

Componence Asset List

regulier-professional-15.jpg

Uiteraard geeft Brijder Jeugd er de voorkeur aan het onderwerp genotmiddelen op scholen structureel aan bod te laten komen. Er zijn scholen die dat (nog) niet willen, en voor deze scholen is een enkele gastles geschikt.

Soms is er een aanleiding voor, zoals een incident op school of een gebeurtenis die de leerlingen via de media bereikt. Een gastles is een manier om leerlingen kort maar direct te focussen op het onderwerp genotmiddelen.

Werkwijze

In een korte les van meestal maximaal een uur wordt het onderwerp genotmiddelen in de klas besproken. Er zijn verschillende manieren en hulpmiddelen: soms wordt een ervaringsdeskundige ingezet, soms is er een voorlichting m.b.v. een PowerPoint of een filmpje.

Vaak wordt de leerling ook actief om een mening gevraagd. Met behulp van stellingkaarten wordt een discussie gestart, waarna leerlingen actief kunnen meedenken en –praten over alcohol, drugs, roken, gokken, gamen of internetten.

Resultaten

Leerlingen weten meer over genotmiddelen en de effecten en risico’s ervan. Daarnaast vormen zij zich een mening over genotmiddelen en het gebruik ervan. Daarnaast weten zij waar ze terecht kunnen als ze vragen hebben over genotmiddelen of hulp willen voor zichzelf of iemand anders die problematisch gebruikt.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.