Voorlichting en training

Voorlichting en training

Geïnteresseerd in één van de producten? Of liever iets op maat? Neem contact met ons op. Ook voor vragen en advies.

Componence Asset List

regulier-professional-14.jpg

Elke professional in het uitgaanscircuit die contact heeft met gebruikers van alcohol en drugs kan te maken krijgen met mensen die onwel of onhandelbaar worden. Soms wordt een dergelijke verstoring van gezondheid of gedrag (mede)veroorzaakt door alcohol en/of drugs.

Het is belangrijk dat aanwezige professionals dan adequaat kunnen reageren. De cursus EHBDu biedt daar handreikingen voor. De training is ontwikkeld door Educare Groningen en het Trimbos-instuut en wordt alleen gegeven door gecertificeerde trainers om de kwaliteit van de cursus te waarborgen.

Werkwijze

De cursus biedt deskundigheidsbevordering op het gebied van alcohol- en drugsgerelateerde incidenten in het uitgaanscircuit voor bijvoorbeeld horecapersoneel, portiers/security, EHBO-ers en politie.

De cursus EHBDu is opgezet om deze beroepsgroepen en vrijwilligers te scholen in het herkennen van gezondheidsverstoringen, hen te informeren over de mogelijke rol van alcohol en drugs daarbij en hen te leren welke acties en hulpmaatregelen zij kunnen ondernemen.

De cursus kent drie varianten afhankelijk van de doelgroep en de doelstelling:

  • lezing waarbij geen certificaat geleverd wordt
  • training voor horecamederwerkers, een dagdeel
  • training voor veiligheidspersoneel en politie, twee dagdelen

Resultaat

Medewerkers kunnen na de training adequaat omgaan met gezondheidsverstoringen: ze kunnen deze herkennen, mensen helpen en ze weten op correcte wijze de juiste hulp in te roepen.

Ze zijn op de hoogte van levensreddende kennis om de meldkamer goed te woord te staan maar ook om het slachtoffer de juiste hulp te verlenen.

Zij kunnen binnen hun setting aanpassingen doen om een veilig uitgaansklimaat te creëren.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.