Pagina kop - dossiers met online

Ervaringsverhalen over drugsverslavingen

Drugsverslaving.jpg

Ex-verslaafden weten uit eigen ervaring welke steun belangrijk is tijdens het afkicken en hoe je een nieuw leven op kunt bouwen. Brijder beschikt over een groot netwerk aan ervaringsdeskundigen. Benieuwd naar hun tips en persoonlijke verhaal? Lees dan de ervaringsverhalen hieronder.

Ervaringen met verslavingsproblemen

Ervaringsdeskundigen zijn zowel waardevol voor onze cliënten als voor ons. Zij weten vanuit hun eigen ervaring met verslaving en verslavingszorg wat het betekent om verslavingsproblemen te hebben en af te kicken.

Een ervaringsdeskundige kan je tips geven over het volgende:

  • welke oplossingen en behandelingen wel en niet werken
  • welke steun belangrijk is
  • wat de vooroordelen en belemmeringen zijn en hoe hiermee om te gaan
  • hoe weer een betekenisvol leven op te bouwen

Wil je jouw ervaring ook inzetten?

Binnen Brijder zien we ervaringskennis naast wetenschappelijke kennis en professionele kennis van onze behandelaar als 3 gelijkwaardige kennisbronnen. Wil je jouw ervaring ook inzetten?

Ervaringsverhalen drugsverslaving

Ron - Het geloof in mijzelf
Nick - Professional met eigen ervaring

Zoon van een drugsdealer

Simon uit Schotland was als zoon van een drugsdealer vanaf zijn elfde jaar verslaafd aan drugs. De geboorte van zijn tweede dochter bracht hem niet het geluk wat bij zo’n vreugdevolle gebeurtenis hoort. Hij vroeg om hulp voor zijn drugsverslaving. Hij wilde leven, maar wist niet hoe. 'Gebruik vandaag niet en doe morgen precies hetzelfde' is wat zijn omgeving zei. Bekijk het filmpje van Simon en luister hoe mooi hij zijn gevoelens weet te verwoorden.