Pagina kop - locaties

Alkmaar Ambulant

Over ons


Algemeen

Als u problemen ervaart door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen, gokken of andere gedragsverslavingen kunt u bij ons terecht. Ook als er naast uw verslaving ook psychische problemen spelen, zoals angst, ADHD of depressie. Voor jongeren tot 23 hebben we speciale behandelmogelijkheden via Brijder Jeugd.

U heeft gesprekken bij ons op de vestiging waarna u weer naar huis gaat. Als een opname gewenst is, kunt u terecht in onze kliniek in Alkmaar.

De behandelmogelijkheden die Brijder Alkmaar biedt zijn:

Na het ontgiften is Cognitieve Gedragstherapie en Schemagerichte Cognitieve therapie, zowel individueel als in een groep, een veel voorkomende behandelvorm.

  • Intensieve schematherapie: U kunt ook terecht bij onze intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA); een dagbehandeling van drie dagen per week voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek.
  • Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma: Clienten kunnen bij ons een Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma (HOPP) volgen. Een intensieve groepsbehandeling met de inzet van Cognitieve Gedragstherapie met ruimte voor individuele begeleiding. Ervaringsdeskundigen hebben hierbij een belangrijke rol. U krijgt ook een eigen mentor toegewezen.

Zowel Hopp als ISBA dagbehandeling vinden in de kliniek Alkmaar plaats.

Behandelmogelijkheden

Tijdens uw behandeling sluiten we zoveel mogelijk aan op uw wensen en mogelijkheden. Via de GGZ keuzehulp app kunt u onderzoeken welke behandeling bij u past. Of bekijk het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Uw mening

Brijder verslavingszorg is door u beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is uw mening belangrijk. Deel daarom uw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als u niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

U kunt uw mening over uw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor u een handig verwijzerspunt waar u terecht kunt voor consultatie en advies en om uw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op uw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kunt u direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor uw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat u niet op uw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Uw afspraak kunt u afzeggen bij de vestiging waar u deze ook heeft gemaakt. Hartelijk dank voor uw medewerking.

Alkmaar Ambulant

Adres

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
088 358 34 34
088 358 33 00 (aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: 9:00 - 17:00 uur