Pagina kop - locaties

Alkmaar Ambulant / Brijder Jeugd / Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Over ons


Algemeen

Als je problemen ervaart door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen, gokken of andere gedragsverslavingen kun je bij ons terecht. Ook als er naast jouw verslaving ook psychische problemen spelen, zoals angst, ADHD of depressie. Voor jongeren tot 23 hebben we speciale behandelmogelijkheden via Brijder Jeugd.

Je hebt gesprekken bij ons op de vestiging waarna je weer naar huis gaat. Als een opname gewenst is, kun je terecht in onze kliniek in Alkmaar.

De behandelmogelijkheden die Brijder Alkmaar biedt zijn:

Na het ontgiften is Cognitieve Gedragstherapie en Schemagerichte Cognitieve therapie, zowel individueel als in een groep, een veel voorkomende behandelvorm.

  • Intensieve schematherapie: Je kunt ook terecht bij onze Intensieve Schematherapie Behandel Afdeling (ISBA); een dagbehandeling van drie dagen per week voor het herstel van verslaving, trauma en persoonlijkheidsproblematiek.
    Download voor uitgebreide informatie onze folders over de ISBA:
    Intensieve schematherapie (cliënten), Intensieve schematherapie (verwijzers)
  • Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma: Clienten kunnen bij ons een Herstelondersteunend Onderzoeksgericht Poliklinisch Programma (HOPP) volgen. Een intensieve groepsbehandeling met de inzet van Cognitieve Gedragstherapie met ruimte voor individuele begeleiding. Ervaringsdeskundigen hebben hierbij een belangrijke rol. Je krijgt ook een eigen mentor toegewezen.

Zowel Hopp als ISBA dagbehandeling vinden in de kliniek Alkmaar plaats.

Behandelmogelijkheden

Tijdens jouw behandeling sluiten we zoveel mogelijk aan op jouw wensen en mogelijkheden. Via de GGZ keuzehulp app kun je onderzoeken welke behandeling bij jou past. Of bekijk het totaaloverzicht van onze behandelingen.

Testservice

Daarnaast beschikken wij op deze locatie over een testservice voor gebruikers van partydrugs. We testen bij de testservice onder andere XTC, cocaïne, speed, LSD en ketamine, met als doel het beperken van de gezondheidsrisico’s. Ook kunnen we op deze manier monitoren welke illegale drugs in omloop zijn. Lees meer over de voorwaarden van het testen van drugs en de openingstijden op de site van Drugsinfoteam.

Jouw mening

Brijder verslavingszorg is door jou beoordeeld met een 8,1. Om onze zorg continu te verbeteren, is jouw mening belangrijk. Deel daarom jouw suggestie of mening met ons. Ook een compliment is waardevol voor ons, zodat wij bij verbeteringen het goede behouden. Maar ook als je niet tevreden bent, horen we dat ook graag. Laat het ons dus weten.

Je kunt jouw mening over jouw behandeling ook geven via Zorgkaart Nederland.

Voor verwijzers

We hebben voor jou een handig verwijzerspunt waar je terecht kunt voor consultatie en advies en om jouw patiënt aan te melden. Voor vragen die direct betrekking hebben op jouw patiënten die bij ons in behandeling zijn, kun je direct contact opnemen met de betreffende behandelaar.

Afspraak afzeggen

Verhinderd voor jouw afspraak? Laat ons dit op tijd weten! Het kan gebeuren dat je niet op jouw afspraak kunt komen. Laat ons dit uiterlijk één werkdag van te voren weten. Wij kunnen op dit tijdstip dan een andere cliënt inplannen. Jouw afspraak kun je afzeggen bij de vestiging waar je deze ook hebt gemaakt. Hartelijk dank voor jouw medewerking.

Alkmaar Ambulant / Brijder Jeugd / Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs

Adres

Kees Boekestraat 20
1817 EZ Alkmaar
088 358 34 34
088 358 29 40 (Brijder Jeugd en Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs)

Openingstijden

Werkdagen: - 17:00 uur
Inleveren partydrugs
Kijk voor de inlevertijden op Drugsinfoteam.