Wilt u een (gedeeltelijke) internet behandeling waarbij u online de opdrachten maakt, gesprekken op een locatie naar keuze, of 1 van onze locaties, (beeld)bellen of een opname in een gespecialiseerde kliniek? U bepaalt wat nodig is. Als u wilt kunt u familie, vrienden, maar ook de gemeente of een andere zorginstelling betrekken bij uw behandeling.

Behandelaar en ervaringscoach kiezen
Uit onderzoek blijkt dat wanneer er een klik is met uw behandelaar of ervaringscoach u sneller herstelt. Daarom kunt u bij ons kiezen met wie u wilt samenwerken. Geen klik of iemand anders nodig? Geen probleem, u kunt altijd wisselen.

Uw behandelplan
Als u weet hoe u uw doelen wilt bereiken, leggen we deze vast in een behandelplan. U houdt zelf de regie over het plan. Samen zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering. Uw plan kunnen we altijd tussentijds aanpassen. Wij doen alleen wat werkt. Werkt iets niet dan stoppen we ermee. Uw ervaringskennis is belangrijk.

Een vrijblijvend gesprek
Of u nu wel of niet bij ons in behandeling bent, u kunt altijd vrijblijvend een gesprek hebben met één van onze behandelaren of een ervaringscoach. Voor een vrijblijvend gesprek worden geen kosten berekend. Een ervaringscoach weet net als u hoe het is om te leven met een verslaving. Ook kunt u of uw naasten in contact komen met een familie ervaringscoach die weet wat het is om samen te leven met iemand die verslaafd is. Ervaringen delen kan heel prettig zijn en bijdragen aan uw herstel.

Aanmelden
U kunt op de website uw behandelaar kiezen. Voor al onze behandelingen is een verwijsbrief nodig van uw huisarts of een andere verwijzer. Bij twijfel nodigen we u van harte uit om vrijblijvend een gesprek te hebben met een behandelaar of ervaringscoach naar keuze. Wij staan u graag te woord, via de telefoon, mail of maken een afspraak bij u in de buurt.

Kosten en vergoedingen
Behandeling in de Geestelijke Gezondheidszorg valt binnen de basisverzekering die iedereen verplicht is af te sluiten. Het eigen risico bij uw zorgverzekering dient u zelf te voldoen (een eventuele betalingsregeling kunt u bespreken met uw verzekeraar).

Aanmelden was een grote stap, ik kon niet ook nog aan de financiële kant van aanmelden denken. Fijn dat een vrijblijvend gesprek mogelijk was en dat we daarin ook konden kijken hoe we de financiën rond konden maken.