Pagina kop brijder web

Bepalen wat nodig is

Logo+bweb200.jpg

Wil je een (gedeeltelijke) internetbehandeling waarbij je online de opdrachten maakt? Gesprekken op een locatie naar keuze of op één van onze locaties? (Beeld)bellen? Thuis stoppen onder medische begeleiding? Jij bepaalt wat nodig is. Als je wilt kun je familie, vrienden, maar ook de gemeente of een andere zorginstelling betrekken bij jouw behandeling.

 

Behandelaar en ervaringscoach kiezen

Uit onderzoek blijkt dat wanneer er een klik is met jouw behandelaar of ervaringscoach je sneller herstelt. Daarom kun je bij ons kiezen met wie je wilt samenwerken. Geen klik of iemand anders nodig? Geen probleem, je kunt altijd wisselen.

Jouw behandelplan

Als je weet hoe je jouw doelen wilt bereiken, leggen we deze vast in een behandelplan. Je houdt zelf de regie over het plan. Samen zijn we verantwoordelijk voor de uitvoering. Jouw plan kunnen we altijd tussentijds aanpassen. Wij doen alleen wat werkt. Werkt iets niet dan stoppen we ermee. Jouw ervaringskennis is belangrijk.

Een vrijblijvend gesprek

Of je nu wel of niet bij ons in behandeling bent, je kunt altijd vrijblijvend een gesprek hebben met één van onze behandelaren of een ervaringscoach. Voor een vrijblijvend gesprek worden geen kosten berekend. Een ervaringscoach weet net als jij hoe het is om te leven met een verslaving. Ook kun jij of jouw naasten in contact komen met een familie ervaringscoach die weet wat het is om samen te leven met iemand die verslaafd is. Ervaringen delen kan heel prettig zijn en bijdragen aan jouw herstel.

Aanmelden

Je kunt op de website jouw behandelaar kiezen. Voor al onze behandelingen is een verwijsbrief nodig van jouw huisarts of een andere verwijzer. Bij twijfel nodigen we je van harte uit om vrijblijvend een gesprek te hebben met een behandelaar of ervaringscoach naar keuze. Wij staan je graag te woord, via de telefoon, mail of maken een afspraak bij jou in de buurt.

Kosten en vergoedingen

Behandeling in de Geestelijke Gezondheidszorg valt binnen de basisverzekering die iedereen verplicht is af te sluiten. Het eigen risico bij jouw zorgverzekering dien je zelf te voldoen (een eventuele betalingsregeling kun je bespreken met jouw verzekeraar).

Detox thuis

Als je de wens hebt om te stoppen met het gebruik van alcohol, is het soms noodzakelijk het ontwennen (detoxificatie) medisch te ondersteunen. Binnen Brijder Web bieden we met de detox thuis een vorm van detoxificatie die niet zo ingrijpend is als opname in een kliniek. Wij zijn van mening dat het risico op terugval lager is als je in de thuissituatie stopt met drinken. Meer informatie over detox thuis alcohol.

Ervaring

Aanmelden was een grote stap, ik kon niet ook nog aan de financiële kant van aanmelden denken. Fijn dat een vrijblijvend gesprek mogelijk was en dat we daarin ook konden kijken hoe we de financiën rond konden maken.

Herstelaward Verslavingskunde NL 2018 Brijder Web

Brijder Web won bij Herstelaward 2018 Verslavingskunde NL de derde prijs!