Pagina kop brijder web

Marnix Asscheman

Marnix.jpg

Mijn naam is Marnix Asscheman en ik ben 44 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik ben sinds 2 jaar verpleegkundig specialist ggz.

Als HBO verpleegkundige heb ik ruim 15 jaar ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb gewerkt op verschillende afdelingen. De keus om in de zorg te gaan werken, heb ik pas op latere leeftijd gemaakt. Daarvoor werkte ik in de zakelijke dienstverlening, zoals bij een bank en op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Werkwijze
De overstap naar de zorg heb ik 15 jaar geleden met overtuiging gemaakt. Als verpleegkundig specialist houd ik me niet alleen bezig met de medische behandeling, maar richt ik me ook op de gevolgen ervan. Wat betekent het in de praktijk voor iemand om met verslaving of een andere psychiatrische ziekte te leven?

Ik vind het als zorgprofessional heel belangrijk om aan te sluiten bij jouw wensen en behoeften. Dat is lang niet altijd alleen het bedenken van een oplossing voor je problemen, maar zeker ook het bieden van een luisterend en “oordeel-loos” oor. Erkenning bieden voor problemen en het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen regie staat in mijn behandeling centraal. Ik geloof heel erg in de combinatie van je eigen kracht en professionele hulp. Samen met jou onderzoek ik graag hoe we jouw eigen kracht kunnen vergroten en hoe je daardoor de regie over je leven kunt pakken.

Neem gerust contact met me op!