Pagina kop brijder web

Lilo Gerdessen

Lilo.jpg
Ik ben Lilo Gerdessen (1964), psychiatrisch verpleegkundige en 37 jaar werkzaam in de ggz. Ik  heb op allerlei plekken in de ggz gewerkt, waarvan de laatste 18 jaar in een universitair ziekenhuis op een afdeling Psychiatrie. Op alle plekken waar ik werkte, kwam ik in aanraking met verslavingsproblematiek. In 2016 heb ik een specialisatie opleiding tot geriatrisch verpleegkundige afgerond. Daar deed ik meer specifieke kennis op.

Wat mij altijd opgevallen is bij mensen met verslavingsproblematiek is de eenzaamheid. Wellicht door schaamte, oordelen en het niet accepteren van de omgeving, leven veel mensen met afhankelijkheidsproblematiek in een eenzame wereld. Daarom vind ik het zo knap dat je deze stap tot verandering wilt zetten.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Allereerst wil ik samen met jou kijken hoe we deze eenzaamheid kunnen doorbreken. Daarbij is het belangrijk dat we in een open en eerlijke sfeer jouw problemen onderzoeken en datgene wat je wilt en kan veranderen. Ik laat de regie zoveel mogelijk bij jou. Samen kunnen we zoeken naar mogelijkheden die voor jou haalbaar zijn en ik wil je ondersteunen bij het realiseren daarvan.

Hoe?

  • individuele gesprekken: ondersteunend en motiverend
  • inventariseren wat jouw mogelijkheden zijn op somatisch, psychisch, sociaal en functioneel gebied
  • contact met een ervaringscoach of trainingsgroepen
  • een inleiding tot de cognitieve gedragstherapie en de 4 G's (gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag). Voor meer verdieping kun je een groepstraining volgen.
  • psycho-educatie
  • samen een signaleringsplan maken, dat helpt je met valkuilen om te gaan


Over mij:
Als ik collegae vraag naar hun indruk, dan vinden ze mij spontaan, optimistisch en geduldig. Ik kan goed luisteren, ben van mening dat humor relativerend werkt en ik houd niet van vooroordelen.

Ik heb 2 volwassen kinderen. In mijn vrije tijd houd ik me graag met muziek en sport bezig en vind ik familie en vrienden belangrijk.

Durf jij jouw eenzaamheid te doorbreken? Neem gerust contact met mij op.
Tel: 06 - 835 465 00 (ma, di, do, vr) of stuur een contactbericht.