Pagina kop brijder web

Yessica Groot

Yessica.jpg

Ik ben Yessica Groot en ben sinds 12 jaar werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) in de verslavingszorg. Mijn opleiding heb ik gedaan in de psychiatrie, waar ik met veel plezier gewerkt heb. Ik heb onder andere ervaring opgedaan met traumabehandeling en vluchtelingen.

Mijn werkwijze

Mijn kracht is om, samen met jou, in je eigen woonomgeving, te werken aan wat je kan helpen om je verslaving te overwinnen. Dat kan op allerlei levensgebieden zijn. Als drop-out op de middelbare school heb ik zelf ondervonden dat er altijd weer mogelijkheden zijn om je te ontwikkelen. Zo kijk ik ook naar mijn cliënten: hoop houden om er weer bovenop te komen is zo belangrijk!

In mijn directe omgeving heb ik te maken gehad met mensen met zowel verslavings- als psychiatrische problemen. Als “familie van” weet ik als geen ander hoe moeilijk dit kan zijn en hoe belangrijk het is belangrijke anderen bij de behandeling te betrekken. Uiteindelijk is het toch het streven dat je zonder behandelaren (als dat mogelijk is) en met je eigen netwerk op eigen kracht verder gaat!

Wie ik verder ben

Ik woon alleen met mijn 4 katten. Ik ben dol op dieren, ik ben als vrijwilliger langere tijd werkzaam geweest bij de dierenambulance. Sinds september ben ik gestopt, maar ik hoop ooit weer terug te gaan. Ik doe vrijwilligerswerk voor Samen Sterk Zonder Stigma. Ik ben hier terechtgekomen nadat ik merkte dat er nog steeds veel ge- en veroordeeld wordt over mensen die kampen met psychiatrische- of verslavingsproblemen. Dit merk ik niet alleen bij mijn cliënten, maar weet ik ook uit eigen ervaring.

In de weekenden wandel ik graag, ik heb samen met een vriendin het Pieterpad gelopen. Mijn vrienden zijn heel belangrijk voor mij. Samen leuke dingen doen of gewoon avonden lekker kletsen. Ik hou van tuinieren en ben sowieso graag buiten.

Aanmelden en contact is op het moment niet mogelijk, Yessica is afwezig.