Pagina kop brijder web

Anouk Dirkx

Anouk+Dirkx.jpg

Mijn naam is Anouk Dirkx. Ik werk sinds acht jaar als psycholoog, waarvan drie jaar in de verslavingszorg, en heb recent ook de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Ik ben getrouwd en heb een dochter. In mijn vrije tijd sport ik graag, daarnaast hou ik van koken en reizen. Ik werk 16 uur in Alphen en 16 uur in Den Haag.

In de behandeling vind ik het belangrijk om samen te onderzoeken waardoor je last hebt van je verslaving en wat ervoor zorgt dat je hiervan last blijft houden. We bekijken dan wat je zelf al gedaan hebt om hiermee om te gaan en wat je verder nog zou kunnen proberen. In mijn behandeling maak ik gebruik van verschillende methoden waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR.

Naast je verslaving

Daarbij kunnen we ook kijken of er naast je verslaving nog andere dingen zijn waar je last van hebt en deze in de behandeling meenemen. Uiteraard kunnen we ook mensen uit je omgeving, zoals familie of vrienden, bij de behandeling betrekken zodat zij je kunnen helpen om je doel te bereiken.

Hoe je in elkaar zit

Daarnaast kunnen we soms ook psychologisch onderzoek doen om je te helpen ontdekken waarom je soms tegen dingen aanloopt. We nemen dan samen een aantal vragen door en je kunt gevraagd worden om een aantal vragenlijsten in te vullen of korte opdrachten te maken. Hierdoor ontdekken we hoe je in elkaar zit en daardoor kunnen we soms beter kijken welke behandeling je het beste zou kunnen helpen.