Bezoek en verlof

Je ouders of vrienden mogen drie keer per week op bezoek komen (maximaal 4 bezoekers per keer, kleine broertjes en zusjes uitgezonderd). We hebben daar tijden voor gereserveerd, zodat het programma op de dag door kan gaan: dinsdag- en donderdagavond van 19:30-21:00u en zondagmiddag van 13:00-16:00u.

De eerste week van opname beperken we het bezoek tot je familie, daarna zijn ook anderen welkom. Na een week of twee kan je met je ouders ook even naar buiten, binnen 5 km van Mistral, zodat je wel naar het winkelcentrum of bijv. Kijkduin kan.

Blijf met je bezoek in de huiskamer en ook de spullen die zij meenemen, willen we als team eerst controleren om te voorkomen dat er binnen Mistral ongewenste materialen komen.

Vanzelfsprekend verwachten we van het bezoek dat zij niet onder invloed van alcohol of drugs zijn, dan wordt hen gezegd weer te vertrekken.

Verlof Mistral

Wanneer jij een aantal weken opgenomen bent, en bekend is wat je na de opname gaat doen, kun je met je pb’er gaan kijken of je op verlof kan gaan om bijv. te gaan oefenen hoe het is om weer thuis te zijn. De eerste keer zal dit een dagje zijn, later in je behandeling kan dit twee dagen worden, dus ook een nachtje weg. Ouders/verzorgers zullen tijdens het verlof verantwoordelijk voor je zijn en je mag niet zonder toezicht zijn.

Je schrijft (evt. met hulp) een plan hoe je dit verlof wilt invullen. Het doel van het maken van een verlofplan is dat je inzicht krijgt in wat de lastige momenten kunnen zijn. Wat zijn je mogelijkheden dan? Op wie kan je rekenen? Het is dus een belangrijk plan dat voor jou de ondersteuning van een verlof is. Het kan zijn dat het de eerste keer nog niet genoeg is uitgewerkt en dat er aanvullingen nodig zijn. Je licht je plan zelf toe in de bespreking . Bij terugkomst doe je een urinecontrole en een blaastest.

Er bestaat ook individueel verlof. Dan mag je 15 minuten tot een halfuur zelfstandig naar buiten. Ook deze individuele vrijheid motiveer je in een plan.