Brijder is specialist in verslavingszorg. We zijn er voor iedereen. Onze behandelingen zijn niet zwaarder dan noodzakelijk. Licht als het kan, intensief als het moet. Ook als uw problemen samengaan met psychische klachten pakken wij deze aan. Wij stemmen uw behandeling af op wat u wilt en kunt.

Herstelplan

Wanneer u problemen heeft door alcohol, drugs, medicijnen, gamen of gokken geeft Brijder advies over uw behandelmogelijkheden en biedt ondersteuning bij uw hulpvraag. U bespreekt met uw behandelaar wat u in uw gebruik of gedrag wilt veranderen en hoe u dit gaat aanpakken. Dit komt in uw individuele herstelplan. U kiest bij ons voor een individuele aanpak of een groepsbehandeling. Een deel van de behandeling doet u thuis achter uw computer. U bepaalt samen met uw behandelaar wat het beste bij u past.

Aantal gesprekken

Afhankelijk van uw vraag kunnen 5 tot 12 gesprekken volstaan. Verslaving gaat vaak samen met andere psychische problemen, zoals depressie, ADHD en angststoornissen. Het kan zijn dat u dan meer zorg nodig heeft. Ook deze klachten pakken wij aan. Als het nodig is helpen wij u ook op het gebied van wonen, werken, leren, financiën en relaties.

Afkicken in uw eigen omgeving

Als u ineens stopt met het gebruik van alcohol of drugs kunt u last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dit kan gevaarlijk zijn. Brijder begeleidt u bij het afkicken. U kunt ontgiften in uw eigen leefomgeving, zowel individueel als in groepsverband.

Onderwerpen van gesprek

Door persoonlijke gesprekken en opdrachten leert u:

  • de gevolgen van minderen en stoppen
  • het herkennen van risicosituaties en hoe hiermee om te gaan
  • hoe u gebruik of gedrag in de hand kunt houden
  • hoe u omgaat met sociale druk
  • hoe u voorkomt dat u terugvalt

Ter voorbereiding

Om voorbereid uw eerste gesprek te voeren kunt u de GGZ KeuzehulpApp Brijder raadplegen. Met deze applicatie voor uw tablet onderzoekt u door het beantwoorden van enkele stellingen uw behandelmogelijkheden binnen Brijder.

Afspraak maken?

Weer controle op uw leven? Brijder helpt. Neem contact met ons op en bespreek uw wensen en mogelijkheden. Of vraag eerst advies aan een ervaringsdeskundige via het e-consult. Voor  al onze behandelingen heeft u een verwijsbrief nodig van uw verwijzer.