Persoonlijke begeleiding

Ondersteuning bij problemen, die het behalen uw doelen in de weg staan en na afronding van de behandeling.

Tijdens uw behandeling heeft u doelen gesteld waaraan u wilt werken. Het is mogelijk dat er allerlei zaken zijn die het moeilijk maken om uw doelen te halen. Zoals problemen met uw partner, conflicten op het werk door uw alcohol- of drugsgebruik, moeite met plannen of nakomen van afspraken. Samen met uw persoonlijke begeleider kijkt u hoe u deze problemen aanpakt.

Uw persoonlijke begeleider komt ook in beeld als u een behandeling heeft afgerond, maar toch nog ondersteuning wilt. Bijvoorbeeld om wat u geleerd heeft in de behandeling ook in de dagelijkse praktijk uit te voeren en dit ook vol te houden.

Contact
Over het algemeen heeft u eens in de paar weken contact met uw begeleider. Dit kan ook met gebruik van hulpmiddelen, zoals contact via een beeldscherm of tablet.

Achmed leerde ‘nee' te zeggen

Achmed, 33 jaar, heeft zich 2 maanden geleden aangemeld bij Brijder. Hij is gestart met een behandeling voor zowel zijn verslaving als voor zijn depressieve klachten. Daarnaast krijgt hij  persoonlijke begeleiding bij het oplossen van een aantal praktische problemen. Zo is hij beter in staat zijn behandeling vol te houden.

Duidelijk zijn in wat je wilt
Achmed: "Ik kan niet zo goed tegen alleen zijn. Het liefst heb ik altijd mijn familie en mijn vrienden om me heen. Dan voel ik me het meest prettig. Alleen hebben sommige van mijn vrienden niet zo'n goede invloed op mij. Ik kan slecht ‘nee' zeggen en voordat ik het weet gebruik ik weer, terwijl ik het echt niet wil. Ik heb dit met mijn begeleider besproken. Hij heeft mij goede tips gegeven en ook enkele zinnen die ik kan gebruiken zodat ik duidelijk ben in wat ik wil. We hebben dit zelfs een paar keer geoefend. Ik werd daar heel rustig van. Wel fijn hoor iemand waarop je kunt terugvallen."

Spreekt dit zorgprogramma u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw behandelaar. Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.