Gesprekken en opdrachten om uw alcoholgebruik, drugsgebruik, gok- of gamegedrag te veranderen.

De leefstijltraining is een behandeling waarin u samen met uw behandelaar bespreekt wat u in uw middelengebruik, gok- of gamegedrag wilt veranderen. Door gesprekken en opdrachten leert u:

  • hoe u doelen beter bereikt
  • hoe om te gaan met risicosituaties
  • hoe u gebruik of gedrag in de hand houdt
  • hoe u omgaat met sociale druk
  • hoe u een terugval kunt voorkomen

U kunt deze behandeling ook volgen in groepsverband.

Thuis
Een deel van de behandeling doet u thuis achter uw computer. Dit heeft als voordeel dat u minder bij uw behandelaar komt, maar altijd en overal samen met uw behandelaar aan uw behandeling kunt werken.

Volledige online behandeling
U kunt de behandeling ook volledig online doen met ondersteuning van een online behandelaar. Om deze behandeling te volgen kunt u zichzelf aanmelden op onderstaande websites:

Aanmeldformulier online behandeling
Als u zich online aanmeld, vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens, uw alcohol-, drugs- of medicijngebruik of game/gokgedrag, uw gezondheid en uw leefsituatie. Aan de hand van deze gegevens beoordelen wij of u in aanmerking komt voor hulp via internet en om de behandeling af te stemmen op uw situatie.

Anna vond het prettig om thuis aan opdrachten te werken

Anna gebruikte alcohol. Op aandringen van haar familie nam zij contact op met Brijder. Haar begeleider stelde een leefstijltraining voor. Anna drinkt nu niet meer. Anna: "Het fijne aan deze behandeling vond ik de prettige gesprekken, maar ook dat je thuis via de computer aan opdrachten kon werken. Doordat je alles moet opschrijven, denk je beter na, waardoor de problemen sneller duidelijk worden. Het is heel belangrijk dat je eerlijk bent. Vooral naar jezelf. Half op kantoor en half online werkte voor mij heel goed. Ik ben veel kilo's verloren nu ik niet meer drink, ik ben ook veel vrolijker en ondernemender. Mijn familie is ook hartstikke trots. Regelmatig bezoek ik nog AA-bijeenkomsten. Hierdoor verklein je in mijn ogen de kans op een terugval."

Spreekt deze behandeling u aan? Bespreek de mogelijkheden met uw huisarts of behandelaar.