Intensieve persoonlijke begeleiding

Als je naast het gebruik van verslavende middelen op meerdere gebieden controle bent verloren.

Mensen die intensieve persoonlijke begeleiding krijgen, zijn om verschillende redenen nog niet aan behandeling van verslaving toe.

  • Weet je niet hoe je uit de problemen kunt komen?

  • Weet je niet welke hulp bij jou past?

  • Vindt jouw omgeving dat er iets in jouw situatie moet veranderen?

Dan is intensieve persoonlijke begeleiding misschien iets voor jou. Door begeleiding krijg je weer grip op jouw eigen situatie.

Je bespreekt:

  • welke problemen jullie gaan aanpakken

  • waar jullie mee beginnen

  • wat hiervoor nodig is

  • welke instanties of andere hulpverleners je hierbij kunnen helpen

Jouw begeleider helpt je hierbij.

Contact en hulpmiddelen
Jouw begeleider kan bij je langskomen, samen met je naar instanties gaan en meerdere keren per week contact met je hebben. Na een half jaar is er een evaluatie.


Ervaring met de behandeling

Erwin, 42 jaar, is ruim 20 jaar verslaafd. Hierdoor heeft hij lichamelijke problemen, schulden, geen contact met zijn familie en laat hij het huishouden versloffen. Hij voelt zich somber en het lukt hem niet om zijn situatie te veranderen. Via een persoonlijke begeleider krijgt Erwin zijn leven stapje voor stapje weer op de rit.

Erwin: "Mijn leven is een grote puinhoop. Ik gebruik al heel lang cocaïne. Mijn ouders zijn zwaar teleurgesteld. De deur staat bij hen op een kier, maar dan moet ik wel stoppen met die troep. Vrienden komen niet meer op bezoek, omdat ze het bij mij een bende vinden. En door wat lichamelijke problemen kom ik nauwelijks de deur uit. Gelukkig kreeg ik via Brijder een persoonlijke begeleider. Tegen mijn begeleider zei ik dat ik heel graag als eerste het contact met mijn ouders wil herstellen. Ik wilde van hen de zekerheid hebben dat het de moeite waard was om nog ergens voor te vechten. Mijn begeleider heeft geregeld dat mijn moeder en ik samen konden praten. Zij heeft mij verzekerd dat ik thuis echt wel welkom ben, als ik serieus aan mijn problemen werk."

Samen
"Ondertussen werk ik aan mijn lichamelijke en psychische klachten. Dat heeft mijn begeleider geregeld. Het is zo fijn dat er iemand is die naar je luistert, die met je meedenkt, met wie je samenwerkt en die je echt wil helpen. Ik voel me sinds tijden weer een beetje mens. Een mens met weer een sprankje hoop, die wil vechten voor wat hij nog wel heeft."


Spreekt deze behandeling je aan? Bespreek de mogelijkheden met jouw huisarts of behandelaar.

Wil je weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij jouw wensen? Vul onze Keuzehulp in.