Als u naast een behandeling voor uw verslaving meer hulp nodig heeft.

Aanleiding van de behandeling

Piet, 40 jaar, is ruim 20 jaar verslaafd. Hierdoor had hij geen woning en geen baan. Via een dagbestedingproject en de nodige begeleiding krijgt hij langzaam zijn leven weer op de rit.

Wat houdt de behandeling in?

Naast uw behandeling bij Brijder krijgt u advies over scholing, werk, dagbesteding, wonen, geld- of juridische zaken.

Met een deskundige op deze gebieden onderzoekt u samen:

  • wat u wilt bereiken
  • wat hiervoor geregeld moet worden
  • wat u zelf kunt doen
  • waarmee uw hulpverlener of een anders instantie u kan helpen

Ervaringen over de behandeling

Piet: "Via de inloop van Brijder kreeg ik een begeleider toegewezen die mij stimuleerde om fietsen te repareren en mee te doen aan een veegploeg. In het begin was het wennen, maar ik ben nu hier elke dag. Vroeger sliep ik tot twaalf uur, nu sta ik om acht uur op. Sinds kort heb ik een flat via de ambulante woonbegeleiding van de gemeente. Ik heb nu voor het eerst sinds 22 jaar weer een eigen woning.
Ritme gevonden
Ik ben bijna van schulden af. Mijn uitkering wordt beheerd. Van het zakgeld en de vergoeding van mijn werk kan ik leven. Inmiddels heb ik mijn ritme gevonden. Met mijn begeleider gaan we het stappenplan voor de komende maanden bekijken. Ik hoop dat ik uiteindelijk een werkgever zal vinden waar ik terecht kan.
Werkplek zoeken
Vanuit de dagbesteding zijn ze actief bezig om een werkplek voor mij te zoeken.. Dan kan ik bij de sollicitatie in elk geval zeggen dat ik dit traject heb gevolgd en ervaring heb in de fietsenmakerij. Na 20 jaar wil ik een leven zonder drugs. Het gaat goed met me en ik kijk positief naar de toekomst.

Spreekt dit programma u aan? U volgt dit traject naast uw behandeling bij Brijder. Bespreek de mogelijkheden met uw behandelaar.