In het behandelovereenkomstgesprek bespreekt u uw doelen en waar u ondersteuning bij nodig heeft.

In dit gesprek vertelt uw behandelaar wat er met u aan de hand is. Aan u wordt gevraagd of u zich hierin herkent. Op basis van uw klachten en behoefte aan hulp bespreekt u, samen met uw behandelaar, aan welke doelen u wilt werken en waar u ondersteuning bij nodig heeft. Uw behandelaar legt de verschillende mogelijkheden voor behandelingen/ondersteuning aan u voor. Verder geeft hij u informatie over de behandeling, wie deze uitvoert en wat u van elkaar kunt verwachten. Uiteindelijk maakt u een keuze op basis van uw eigen wensen en ervaringen en adviezen van de behandelaar welke behandeling(en) u wilt volgen. De behandeling(en) die u kiest worden vastgelegd in uw behandelplan.

Evaluatie
Uw behandelaar evalueert regelmatig met u het behandelplan. Hij vraagt u of uw doelen nog steeds dezelfde zijn, hoe u de behandelingen ervaart en wat de resultaten zijn. Deze evaluatie wordt ook besproken met verschillende deskundigen. Als het noodzakelijk is of als u dit wenst, is er een mogelijkheid om uw doelen aan te passen. Uw behandelplan wordt hierop aangepast.

José koos een behandeling die bij haar paste

José, 38 jaar, is moeder en heeft een goede baan. Elke dag drinkt ze een paar glaasjes teveel. Hierdoor is ze moe, prikkelbaar en kan zij zich slecht concentreren. In haar eerste gesprek bij Brijder heeft ze dit verteld en om ondersteuning gevraagd. Haar behandelaar heeft haar verhaal besproken met collega deskundigen Zo kan hij haar in het behandelovereenkomstgesprek een zo goed mogelijk advies geven over de behandelmogelijkheden.

José:"Het was heel prettig om sowieso je verhaal eens te kunnen vertellen Voor mijn omgeving heb ik mijn drankprobleem redelijk verborgen weten te houden. Ik schaamde me ervoor. Er werd goed naar me geluisterd, mijn probleem werd in kaart gebracht en er werd gevraagd naar wat mijn wensen zijn. Aan de hand daarvan kreeg ik enkele behandelmogelijkheden voorgelegd. Ik kon kiezen wat ik bij mezelf vond passen. Dat was heel prettig. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een leefstijltraining waarbij je ook opdrachten en contact met je behandelaar online kan hebben. Prima te combineren met mijn werk. Het is fijn om serieus genomen te worden en samen te bespreken wat je doelen zijn en hoe je hieraan kunt werken."