Zelfhulp bij middelengebruik en gokken

Zelfhulp bij middelengebruik en gokken

De+Journey+-+Verslaving.png
De app The Journey-Verslaving geeft inzicht in hoe u zich voelt en u werkt zelf aan uw persoonlijke doelen.

The Journey-Verslaving biedt:

  • inzicht in welke situaties en prikkels voor spanning zorgen

  • inzicht in wat u helpt als u zich gespannen voelt

  • de mogelijkheid om persoonlijke doelen te stellen

  • begeleiding bij het maken van een actieplan om doelen te behalen

  • overzicht in één oogopslag, zo weet u precies wat u allemaal al heeft bereikt

De app geeft suggesties om spanning te verminderen. U kunt ook zelf acties bedenken om u beter te voelen. Zo kunt u foto’s, filmpjes en muziekfragmenten aan de app toevoegen. De app is te gebruiken op een smartphone en beschikbaar voor iOs en Android.

Ervaring met de app

Liesbeth, 34 jaar, is sindskort moeder van haar tweede kindje. Het moederschap vraagt veel energie van haar. Ze is gaat langzamerhand meer drinken. Ze is steeds vaker moe en chagrijnig naar de kinderen. Reden voor haar om The Journey-Verslaving te gebruiken.


Liesbeth: “Eerst heb ik in de app bijgehouden wanneer ik mij gespannen voelde. Dat waren de momenten dat ik alleen was. In de app werd direct zichtbaar dat dat ook de momenten waren dat ik te veel dronk. Ik wilde weer een leuke moeder worden. Fitter en minder chagrijnig. Dat waren de doelen die ik mezelf had gesteld. Deze heb ik ingevoerd in de app. Ook de acties die ik voor mijzelf heb bedacht om deze doelen te halen. Mijn acties waren: twee keer in de week naar de sportschool met een vriendin, alleen een glaasje wijn in het weekend en elke dag met mijn oudste dochter een spelletje doen. Op de momenten dat de kinderen op bed liggen en ik me niet kan ontspannen,  ga ik leuke kattenfilmjes kijken, die ik zelf aan de app heb toegevoegd, of een ontspanningsoefening doen. Ook deze heb ik aan de app toegevoegd. Zo heb ik alles in een app bij de hand en werk ik stap voor stap aan mijzelf.”


Meer weten over The Journey-Verslaving? Bekijk dan het filmpje.

De app is gratis beschikbaar voor cliënten van Brijder.  Vraag uw behandelaar naar de activeringscode die hiervoor nodig is.

Zelfhulpgroepen

Een zelfhulpgroep bestaat uit lotgenoten die leven in herstel. U wisselt ervaringen uit en ondersteunt elkaar. Er is geen professionele begeleiding. De groepen zitten door heel Nederland. Deelname is gratis en anoniem.

Meer informatie:


Ervaring
“Het is zo fijn om herkenning en verbondenheid te voelen! Ik ben niet alleen. Doordat ik eerlijk mijn ervaringen kan delen en leer van de aanpak van anderen, ervaar ik steun en krijg ik inzichten waar ik weer verder mee kan.”

U kunt zichzelf aanmelden bij een zelfhulpgroep of vraag uw huisarts of behandelaar naar meer informatie.

Wilt u weten welke behandelingen wij bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.