Zelfhulp bij middelengebruik en gokken

Zelfhulp bij middelengebruik en gokken

De+Journey+-+Verslaving
Met de app  The Journey-Verslaving voor uw smartphone krijgt u inzicht hoe u zich voelt en werkt u zelf aan uw persoonlijke doelen.

The Journey-Verslaving biedt:

  • inzicht in welke situaties en prikkels voor spanning zorgen
  • inzicht in wat u helpt als u zich gespannen voelt
  • de mogelijkheid om persoonlijke doelen te stellen
  • begeleiding bij het maken van een actieplan om doelen te behalen
  • overzicht in één oogopslag. Zo weet u precies wat u allemaal al heeft bereikt!

De app geeft zelfs suggesties wat te doen om spanning te verminderen. U kunt ook zelf acties bedenken om u beter te voelen. Zo kunt u  foto’s , filmpjes en muziekfragmenten aan de app toevoegen om u beter te voelen of als beloning.

Ervaring met The Journey-Verslaving

Liesbeth, 34 jaar, is sinds kort moeder van haar tweede kindje. Het moederschap vraagt veel energie van haar. Ze is gaat langzamerhand  meer drinken.  Ze is steeds vaker moe  en chagrijnig naar de kinderen. Reden voor haar om The Journey-Verslaving te gebruiken.

Liesbeth: “Eerst heb ik in de app bijgehouden wanneer ik mij gespannen voelde. Dat waren de momenten dat ik alleen was.  In de app werd  direct zichtbaar dat dat ook de momenten waren dat ik teveel  dronk. Ik wilde weer een leuke moeder worden. Fitter en minder chagrijnig. Dat waren de doelen die ik mezelf had gesteld. Deze heb ik ingevoerd in de app. Ook de acties die ik voor mijzelf heb bedacht om deze doelen te halen. Mijn acties waren: twee keer in de week naar de sportschool met een vriendin,  alleen een glaasje wijn in het weekend en elke dag met mijn oudste dochter een spelletje doen. Op de momenten dat de kinderen op bed liggen en ik me niet kan ontspannen, ga ik leuke kattenfilmjes kijken, die ik zelf aan de app heb toegevoegd, of een ontspanningsoefening doen. Ook deze heb ik aan de app toegevoegd. Zo heb ik alles in een app bij de hand en werk ik stap voor stap aan mijzelf.”

Meer weten over The Journey-Verslaving? Bekijk dan het filmpje.

De app is gratis beschikbaar voor cliënten van Brijder.  Vraag uw behandelaar naar de activeringscode die hiervoor nodig is.

Wilt u weten welke behandelingen wij nog meer bieden en of ze aansluiten bij uw wensen? Vul onze Keuzehulp in.