Algemeen paginakop met kruimelpad zonder CTA

Het leven is niet kort genoeg | Docu

Het leven is niet kort genoeg | Docu

Het begon als een gezamenlijk project: vrienden Joey en Matthijs maken samen een film maken over de verslaving van Matthijs. Maar in 2019 gaat het mis als Matthijs overlijdt aan een overdosis. Joey besluit dat het verhaal van zijn beste vriend toch verteld moet worden en maakt de film af. Het resultaat: de indrukwekkende documentaire: Het leven is niet kort genoeg.


Samen met zijn vrienden maakt Joey al vanaf de middelbare school Jackass-achtige video's. Vooral Matthijs ging net even verder dan de rest. Niet alleen met de stunts, maar ook met het gebruik van drank en drugs. Matthijs raakt verslaafd en overlijdt uiteindelijk op 27-jarige leeftijd aan een overdosis. 
Joey vertelt aan de hand van beelden van Matthijs en de vriendengroep het verhaal van Joey.

Door middel van brieven, geschreven door Matthijs tijdens zijn verblijf in een afkickkliniek, die worden voorgelezen door Joey, krijgen we een kijkje in het hoofd van Matthijs. Maar ook horen we hoe het is om beste vrienden te zijn met iemand die een zelfdestructieve instelling heeft. Kun je daar als vriend iets in betekenen of is dat onbegonnen werk?

Meer dan een drugsverslaafde

‘Het stoort me ook als documentaires over verslaafden iemand neerzetten als niets méér dan een drugsverslaafde, als iemand waar andere mensen last van hebben. Voor ons was Matthijs een van onze beste vrienden. Dus wij keken nooit naar hem als een of andere verslaafde’, vertelt Joey in een interview met 2doc.nl

Ook wil Joey met de docu vertellen dat een verslaving vaak het gevolg is van jeugdtrauma’s of psychische problemen, zoals bij Matthijs het geval was. En dat drank en drugs gebruiken voor velen een manier is om te ontsnappen aan deze problemen.